Duitsland

Duitsland

Hübner Schlösser & Cie

Het Duitse Hübner Schlösser & Cie bestaat in zijn huidige vorm sinds 1997. Sindsdien voltooide het bedrijf al meer dan 150 transacties voor een totaalbedrag van 17 miljard euro. Dat deden ze vooral voor kleine tot middelgrote bedrijven. Als een van de pioniers in fusies en overnames van Duitsland, staat Hübner Schlösser & Cie zijn klanten bij gedurende het hele financiële proces. Dat gaat van het zoeken naar de geschikte partner en met hen contact op nemen over financiële analyses tot het voeren van de onderhandelingen.

Vincent Hübner, medeoprichter

Vincent Hübner mag meer dan 30 jaar aan fusie en overname-ervaring op zijn naam schrijven. In die jaren ronde hij minstens 100 transacties succesvol af. Voor hij in 1992 het bedrijf oprichtte dat later zou uitgroeien tot Hübner Schlösser & Cie, werkte hij eerst voor Strategic Planning Associates als managementconsultant. Daarna hielp hij de corporate finance-tak van Matuschka Group – waar hij ook managing director was – oprichten en leiden. Hij is ook lid van de adviserende raad van de Heitkam & Thumann Groep. Vincent haalde diploma economie en een MBA.

 

Joachim Schlösser, medeoprichter

Ook Joachim Schlösser mag enkele jaren ervaring op zijn CV schrijven. Zijn meer dan 30 jaar lange carrière begon met een Diplom-Kaufmann van de Universiteit van Keulen. Hij werkte enkele jaren voor Bertelsmann Corporation, waarna hij bij de Matuschka Groep de rol van managing director op zich nam. Voor hij samen met Vincent Hübner Hübner Schlösser & Cie in zijn huidige vorm oprichtte in 1997, was hij nog partner bij Price Waterhouse Coopers (PwC) Corporate Finance. Hij is ook voorzitter van de Vereinigung Deutscher M&A Berater.

 

Jan Cotta, partner

Jan Cotta heeft een Master of Business Administration en meer dan 30 jaar ervaring op zak. Zijn eerste stap in de financiële sector zette hij bij de Matuschka Groep. In de jaren ’90 had hij enkele managementfuncties bij Citigroup en Credit Suisse. Daarna werd hij eerst partner bij Milestone Capital in Londen en vervolgens richtte hij de Münchense tak op van Continental Capital Partners. Die tak leidde hij ook als partner. Voor hij uiteindelijk in 2016 bij Hübner Schlösser & Cie terechtkwam, was hij ook nog zes jaar lang partner bij Mummert & Company Corporate Finance.