Referenties

Enteco

Icafin vindt goede opvolger voor bestuur Enteco

 

De aandeelhouders van Enteco, een Belgische verdeler van schoonmaakproducten, hebben dankzij Icafin een opvolger gevonden om de leiding van het bedrijf over te nemen. In de familie Van Hentenrijk, de eigenaars van het bedrijf sinds 1953, stond namelijk geen opvolger meer klaar. Icafin selecteerde een aantal potentiële investeerders, waaruit uiteindelijk gekozen werd voor Altaïr, de Franse leider in schoonmaak- en huishoudproducten.

Logische investeerder

Enteco verdeelt vanuit zijn kantoren in Antwerpen verschillende merken van schoonmaakproducten, zoals Starwax en Spontex, naar kleinhandels. Daarnaast hebben ze met Vifff en Stop-Mot ook twee eigen merken. Toen de familie Van Hentenrijk intern geen opvolger vond om het bedrijf over te nemen, hebben ze Icafin ingeschakeld om daar een oplossing voor te vinden. Dat werd het Franse Altaïr, in 1946 opgericht door de broers Brunel. Ze hebben schoonmaak-, huishoud- en insecticideproducten, die verdeeld worden door gespecialiseerde kanalen. De groep biedt meer dan duizend merken, waarvan de belangrijkste Starwax, Sinto en Kapo zijn. Sommigen van die producten werden al door Enteco verdeeld, waardoor Altaïr een zeer logische keuze was als investeerder.

Professionele aanpak

Pierre Van Hentenrijk, de CEO van Enteco en aandeelhouder van het bedrijf, kijkt tevreden terug op de samenwerking met Icafin: “Bij projecten zoals dit is professionele hulp erg belangrijk. Zelf heb ik tijdens het proces met mijn team samengewerkt om Enteco ook in de transactie-omstandigheden te laten verder groeien, en Icafin zorgde intussen voor al de rest. Fundamenteel voor de succesvolle transactie waren de goede aanpak, communicatie, expertise en advies van Icafin, en de realistische verwachtingen die ze rond deze operatie creëerden.”