Referenties

Gumption Group

Gumption Group sluit akkoord met Micropole met de hulp van Icafin

 

Het Franse Micropole SA was op zoek naar een koper voor dochteronderneming Oasis Consultants NV. De ideale partner vonden ze in de Gumption Group. Er werd overeengekomen dat de Gumption Group de klantenportefeuille, de SAP- en consultancy-activiteiten van Oasis Consultants overneemt. Daarnaast bundelen Velixis en Bmatix, respectievelijk dochterondernemingen van Micropole en Gumption Group die zich bezighouden met business intelligence, hun krachten.

Partner van internationale softwarebedrijven

Met 1.300 medewerkers in dienst, bedienen Micropole en haar dochterondernemingen 800 klanten in Azië en Europa waarvan 80 % op de CAC40-lijst staat. Hun ambitie: het unieke karakter van elk bedrijf in de verf zetten dankzij nieuwe technologie. Om die ambitie te realiseren was het bedrijf opzoek naar een strategische partner om Oasis Consultants over te nemen zegt Christian Poyau, CEO van Micropole: “We zochten een partner die de klanten van Oasis Consultants de beste hulp kon bieden, maar die ook hun ERP-professionals kon beschermen en laten groeien. De Gumption Group kon ons hierin de beste garanties bieden.”

Nieuwe mogelijkheden voor Gumption Group

Ook Bart Embrechts, managing partner van Gumption Group, ziet de toekomst rooskleurig: “We focussen voor 100 % op SAP ERP. Door de overname van Oasis Consultants is ons team met 70 medewerkers gestegen. Zo kunnen onze klanten rekenen op extra projectcapaciteit en nog meer SAP-expertise. Het opent voor ons ook deuren naar nieuwe markten zoals België, Luxemburg en in de toekomst zelfs Frankrijk en Zwitserland. Het gevolg: ons marktaandeel in onze thuismarkten stijgt plots 30 % en onze jaaromzet bedraagt bijna 10 miljoen euro.”