Referenties

Isoform

Icafin helpt Isoform verkopen aan twee jonge en ambitieuze ondernemers

 

Tom Raes en Nicolas Leten, twee jonge Vlerick-alumni, werden gecontacteerd door de bedrijfsleider van Isoform met een interessant voorstel: willen jullie mijn bedrijf kopen? Het West-Vlaamse bedrijf was op dat moment leider in technische isolatiematerialen en had een zakencijfer van vijf miljoen euro. Een mooie kans voor het duo, die ze met de hulp van Icafin gretig aannamen.

Van ex-werknemer tot zaakvoerder

Isoform produceert een waaier aan producten van schuim en textiel over dichtingen tot kunstmateriaal. Hun thermische, akoestische en anti-trillingsisolatie ontwikkelen ze met het oog op het comfort en de veiligheid van mensen, gebouwen, machines en voertuigen. Dat doen ze al twintig jaar over de hele wereld. Toen Nicolas en Tom werden benaderd om het bedrijf over te kopen leek hen dit een goede opportuniteit. Zeker omdat Isoform hen niet onbekend was. Nicolas vertelt: “We kenden Isoform al een tijdje want Tom heeft nog voor hen gewerkt. De eigenaar zocht al even naar een partner die zijn bedrijf kon verder helpen en die vond hij in ons. Hij koos voor ons omdat hij overtuigd was dat we zijn zaak sterker konden maken en dat we de werkgelegenheid voor ‘zijn’ personeel in Harelbeke zouden behouden.”

Een verkooppartner die hen voor 100 % bijstond

Nicolas en Tom wilden niet zonder hulp naar de onderhandelingstafel. Via anderen hoorden de twee ondernemers dat Icafin best wat ervaring had met ‘leverage buy-outs’ en dus besloten ze hen te contacteren. Didier Vercruysse van Icafin hielp hen met het optimaliseren van de deal, de ‘letter of intent’, het zoeken van een ‘equity partner’ en bankfinanciering en het onderhandelen van de finale verkoop. Een vruchtvolle samenwerking volgens Tom: “We zochten iemand om de transactie in goede banen te leiden, maar die ons ook aan de juiste financiering kon helpen. Daarom zochten we vooral een partner die hands-on, onafhankelijk en bekend was met de financiële markt. Didier stond altijd aan onze zijde en was het toonbeeld van professionalisme tijdens de onderhandelingen. Wie een bedrijf wilt verkopen of kopen doet er goed aan bij Icafin aan te kloppen.”