Referenties

Macadam

Icafin zorgt voor succesvolle management buyout bij Macadam Europe

 

Macadam Europe, een dienstverlener aan leasingbedrijven, werd begin 2016 overgenomen door hun CFO Bertrand Donck. Bijgestaan door Icafin en met de hulp van KBC is hij erin geslaagd om alle aandelen van de firma op te kopen.

Europese expansie

Macadam Europe doet de administratieve opvolging van leasingbedrijven, waarbij ze zorgen voor de logistiek, de inspecties, het afspraakbeheer, enzovoort. De firma is actief in zes Europese landen en heeft meer dan 175 mensen in dienst. Hun verkoopcijfer bedraagt ongeveer 16 miljoen euro, met een winstmarge van 18 procent. De CFO van Macadam Europe, Bertrand Donck, was geïnteresseerd om alle aandelen van het bedrijf te kopen, en is daar met de hulp van Icafin ook in geslaagd. Hierdoor kan het bedrijf blijven groeien in heel Europa. Dit is heel belangrijk voor Macadam, aangezien het één van hun voornaamste doelen is om aanwezig te zijn in vijftien landen.

Geslaagde financiering

Icafin heeft de management buyout georganiseerd en regelde onder andere de lening bij de bank KBC. Hiervoor hebben ze een periode intens samengewerkt met het management van Macadam Europe. KBC was erg behulpzaam bij het project en heeft Bertrand ondersteund bij de aankoop van de aandelen.