Referenties

Micropole

Micropole vindt de ideale match in de BI-consultants van Velixis

 

Icafin kreeg van het Franse Micropole de opdracht om een bedrijf te zoeken waarmee ze hun groei in België kracht konden bijzetten. Icafin stelde hen het jonge en dynamische consultancy bedrijf Velixis voor. Beide partijen hadden interesse in een samenwerking en dus stond Icafin Micropole bij in de uiteindelijke aankoop van Velixis.

Samenvallende ambities

Micropole wou zijn positie in België versterken en was daarom op zoek naar en bedrijf met expertise in Business Intelligence. Icafin zocht voor hen naar de juiste partner en vond die in Velixis. Velixis was toen een jonge onderneming die BI-software implementeerde bij verschillende klanten zoals Belfius en Coca Cola. Toen Icafin hen benaderde met het voorstel van Micropole, zocht het consultancy bedrijf zelf aansluiting bij een grotere groep zodat ze hun klantenportfolio internationaal konden uitbreiden. Het voorstel sloot dus perfect aan bij hun ambities. Zo kwam er een kruisbestuiving van enerzijds klanten voor Velixis en anderzijds kennis voor Micropole.

Een vlotte en succesvolle verkoop

Aan de zijde van Micropole, organiseerde Icafin de eerste contacten, werkte mee aan een business plan, onderhandelde de verkoop van aandelen en zorgde voor de due dilligence. Yves Colinet en Jean-Marc Toussaient, de toenmalige eigenaars van Velixis, zouden het bedrijf blijven leiden. Het eerste jaar van de samenwerking sloten ze met sterke cijfers af. Voor Yves Colinet was het een ‘match made in heaven’: “Velixis had internationale ambities, maar daarvoor hadden we de steun van een grotere groep nodig. Toen Icafin ons voorstelde aan Micropole voelden we meteen een persoonlijke match met Micropoles management. Dat leidde tijdens de onderhandelingen snel tot een interessant voorstel dat we aanvaarden. Ons eerste jaar als onderdeel van Micropole kunnen we met overtuiging een succes noemen. Dat was niet mogelijke geweest zonder Icafins kennis en ervaring. Ze zorgden dat de transactie vlot verliep en voor beiden positief was.”