Referenties

Olivier Strelli

Olivier Strelli vindt een koper die de eigenheid van het merk respecteert dankzij Icafin

 

Olivier Strelli ontwerpt en verkoopt high-end kleren voor vrouwen en mannen. Het eigentijds merk verwerkt in hun ontwerpen originele materialen, rijke kleuren en verfijnde stoffen. Hun gamma bevat ook lederwaren, schoenen, horloges, een parfum en bedlinnen. Dit alles is goed voor een omzet van ongeveer 45 miljoen euro. Het bedrijf wou zijn toekomst verzekeren en huurde Icafin in voor advies. Icafin vond Evercapital, een bedrijf van privé-investeerders, dat bereid was om Olivier Strelli te kopen.

Olivier Strelli kijkt naar de toekomst

Via verschillende distributiekanalen verkoopt Olivier Strelli zijn kleren en accessoires aan klanten in de Benelux, Frankrijk, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Olivier, de zoon van de eigenaar Nissim Israël, en Jacky Franco, de Creatief Directeur, wouden de toekomst van het bedrijf veilig stellen en lieten Nissim Israël Icafin inhuren als adviseur voor de verkoop. Door het internationale karakter van Olivier Strelli schakelde Icafin haar Franse partner Trianon Corporate Finance in. Deze laatste verzorgde het contact met Evercapital. Het private equity bedrijf uit Frankrijk geloofde in het project en besloot om Olivier Strelli over te kopen.

De professionele savoir-faire van Icafin zorgt voor een ideale afloop, zelfs in bankencrisis

Icafin heeft in Evercapital een koper gevonden die de eigenheid van Olivier Strelli behoudt. Nissim Israël vertelt lovend over zijn samenwerking met Icafin: “Icafin deed een fantastische job en heeft het project naar een succesvolle afwerking geloodst. Zij geloofden in het bedrijf en vonden de best mogelijke koper zowel voor mij, de verkoper, als voor de toekomst van het bedrijf. Dat de identiteit en de cultuur van Olivier Strelli behouden zou worden, was voor ons belangrijk. Dat we nu een koper hebben die dit zal doen, is volledig de verdienste van Icafin. Hun professionele savoir-faire verwezenlijkte deze financiering bovendien in volle bankencrisis. Geen eenvoudige klus, maar dat is juist wat de professionele toegevoegde waarde van Icafin betekent.”