Referenties

Reckitt Benckiser – ça-va-seul

Reckitt Benckiser vindt de juiste koper in Pietercil voor onderhoudsmerk Ça-va-seul

 

Het Belgische poestmiddelmerk Ça-va-seul heeft een lange geschiedenis, 124 jaar om precies te zijn. Het merk dat gekend is om zijn producten voor het onderhoud van schoenen valt onder Reckitt Benckiser PLC, een wereldwijde leider in hygiënische, gezondheids- en huishoudproducten met een totale omzet van tien miljard pond. Met de hulp van Icafin verkocht Reckitt Benckiser het oeroude merk aan verkoop- en marketinggroep Pietercil.

De goede keuze maken voor een iconisch merk

Reckitt Benckiser kan heel wat bekende merken tot zijn portfolio rekenen zoals Woolite, Durex, Dettol en dus ook Ça-va-seul. Voor die laatste vroeg de marktleider aan Icafin om een geschikte koper te vinden. Icafin onderzocht voor hen de markt van potentiële kopers en bracht onder andere de verkoop- en marketinggroep Pietercil naar voor. Pietercil werkt als exclusieve distributeur of makelaar voor FMCG-merken en bleek de beste kandidaat om het merk over te nemen. Hoewel korter dan Ça-va-seul, kan Pietercil bogen op een lange geschiedenis. Het bedrijf bestaat al sinds 1947 en heeft een omzet van 280 miljoen euro.

Icafin neemt de lead

Samen met Icafin, wist Reckitt Benckiser een veeleisende deal tot een goed einde te brengen. Richard Neergaard, General Manager van Reckit Benckiser Benelux, vertelt over de samenwerking: “Didier nam vanaf dag één de koe bij de horens. Al na een week kregen we een overzicht van mogelijke kopers voor dit iconisch merk. Uiteindelijk gingen we met Pietercil in zee en konden we in minder dan drie maanden het project afsluiten onder voorwaarden die in lijn waren met ons initieel doel. We hebben enkel lof over Icafins service en hopen in de toekomst nog met hen samen te werken.”