Referenties

Reckitt Benckiser – Milestone Investisseurs

Milestone Investisseurs breidt portfolio uit met Baranne, O’Cedar en Maison Verte met de hulp van Icafin

 

Merken Baranne en O’Cedar, respectievelijk een iconisch Frans schoenpoetsmiddel en een poetsmiddel voor houtoppervlaktes, kunnen rekenen op een gecombineerde geschiedenis van 160 jaar. Poetsmiddelenproducent Maison Verte heeft grote naamsbekendheid in Frankrijk dankzij hun pionierspositie in de milieuvriendelijke huishoudmarkt. Om deze merken te verkopen klopte Reckitt Benckiser, globale leider in gezondheids-, hygiëne-, en huishoudproducten met een totale omzet van tien miljard pond, aan bij Icafin. Dankzij hun advies wist Reckitt Benckiser de merken te verkopen aan het investeringsbedrijf Milestone Investisseurs.

Een goede samenwerking tussen Icafin en Reckitt Benckiser

Reckitt Benckiser zit in de top 25 bedrijven op de London Stock Exchange en bezit wereldwijd gekende merken zoals Woolite, Finish, Durex en Dettol. In de verkoop van Baranne, O’Cedar en Maison Verte speelde Icafin de rol van exclusieve adviseur van Reckitt Benckiser en hun West-Europese management. Op basis van hun advies werden de iconische Franse merken verkocht aan de investeerder Milestone Investisseurs.

Milestone Investisseurs als de juiste koper

Milestone Investisseurs is een Luxemburgs investeringsbedrijf en eigendom van de partners Erick Rinner en Olivier Antomarchi. Het bedrijf investeert vooral in Europese, Franssprekende landen: Zwitserland, Frankrijk, België en Luxemburg. Bij de aankoop van Baranne, O’Cedar en Maison Verte bracht Milestone ongeveer 29 miljoen euro aan eigen omzet en leningen in. Ook Crédit Lyonnais, Société Générale en Banque Populaire investeerden mee.