Referenties

Sotrad Water

Icafin vindt snel de juiste investeerders voor Sotrad Water

 

Sotrad Water ontwikkelt en verkoopt mobiele en semi-mobiele waterbehandeling units om oppervlakte water drinkbaar te maken. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door twee partners die ervaring hadden met drinkwatervoorziening in West-Afrika. De technologie die ze ontworpen hebben, voorziet drinkwater in de verste uithoeken van de wereld. Om dit project te steunen heeft Icafin in slechts vier maanden tijd twee privé-investeerders gevonden.

Het ambitieus project van Sotrad Water

Sotrad Water biedt kwalitatieve en hoogtechnologische producten aan die weinig energie en materiaal verbruiken. Daarbij vormen ultra-filtratiemembranen het steunpunt van de technologie. De markt van Sotrad Water varieert van drinkwater voor plattelandsbevolking tot industriële toepassingen en apparatuur voor noodsituaties. Daardoor kunnen ze ngo’s, internationale bedrijven en zelfs regeringen tot hun klanten rekenen. Om zich verder commercieel te ontwikkelen, huurde Sotrad Water Icafin in om investeerders te vinden die hun project en hun internationale groei konden ondersteunen.

De teamspirit van Icafin levert snel resultaat

Na amper vier maanden zoeken vond Icafin twee privé-investeerders voor het project. Jean-Charles de Muylder, de CEO van Sotrad Water en één van de stichters, is vol lof over Icafin: “De volledige toewijding en de ervaring van het Icafin-team was een bepalende factor voor ons succes. Icafin heeft uitstekend werk geleverd met het opstellen van een duidelijk en gestructureerd memorandum met vertrouwelijke informatie, het adviseren in de onderhandelingen met onze toekomstige partners en het creatief aanpakken van onze uitdagingen. De teamspirit van Icafin leidde tot een snelle afsluiting zodat we ons konden concentreren op ons bedrijf.”