Referenties

TicTacPhoto

Icafin helpt TicTacPhoto met de Management Buy Out

 

TicTacPhoto biedt zijn klanten een online fotoalbumsoftware en printservice. Toen de logge en inefficiënte verkoopsstrategie de firma in financiële moeilijkheden bracht, besloten twee voormalige managers van het bedrijf om het te kopen. Samen met Icafin vonden ze financiering bij twee externe partijen: drukkerij Maes Printing Solutions en privé-investeerder Pierre-Paul De Beir. Met de juiste middelen kon de transactie tot een goed einde worden gebracht.

De redding gevonden bij twee voormalige managers

TicTacPhoto laat klanten hun herinneringen vereeuwigen in gepersonaliseerde fotoboeken, kalenders en op postkaarten. Het bedrijf was in de handen van het handelsfonds Kordell & Kordell NV uit Vorst, dat al even in financiële moeilijkheden zat. In 2010 legde Kordell & Kordell dan ook de boeken neer en werd er gezocht naar een overnemer. Die werd gevonden in twee voormalige managers van het bedrijf, Nicolas Makarof en Fabrice Fonder, die onder hun nieuw vennootschap, Hemera Photo, TicTacPhoto overnamen.

De gestructureerde aanpak van Icafin

Icafin hielp de managers met de organisatie van de Management Buy Out (MBO). Twee externe partners werden hierbij betrokken: Maes Printing Solutions BVBA en Pierre-Paul De Beir. Op korte tijd werd de MBO afgerond met deze partners, ook al waren er verschillende andere partijen die ook interesse hadden door de groeiende markt van fotoboeken en fotoprints.

De nieuwe managers en aandeelhouders Nicolas Makaroff en Fabrice Fonder zijn lovend over de aanpak van Icafin: “We konden terugvallen op de gestructureerde aanpak van Icafin die ons toeliet om vlug een aanvaardbaar voorstel te formuleren. De kennis van Icafin in zo’n complex dossier was van groot belang voor ons en liet ons toe om ons toe te spitsen op het verdere management van het bedrijf.”