Referenties

Wako

Icafin vindt juiste investeerder om groei en ecologische plannen van Wako te realiseren

 

Wako, een Belgisch-Luxemburgse fabrikant van ramen en deuren van hoge kwaliteit, zocht nieuwe aandeelhouders. Dankzij de professionele aanpak van Icafin heeft het private equity-bedrijf Oraxys samen met een deel van het management de aandelen opgekocht. Dit was de juiste investeerder voor Wako, want Oraxys deelt hun intenties om het bedrijf te doen groeien en een ecologische weg in te slaan.

Stijgende verkoop en prestaties

Wako heeft drie fabrieken – twee in Luxemburg en één in Gembloux, België – en heeft honderden courante klanten. De aandeelhouders van Wako wilden hun aandelen verkopen, en dankzij Icafin werden al snel nieuwe investeerders gevonden. De keuze viel met name op Oraxys, een Frans-Luxemburgs private equity-bedrijf dat erop gefocust is om Europese groepen sterker en ecologischer te maken. De investering in Wako is gekoppeld aan de intentie om het bedrijf uit te breiden naar nieuwe locaties en aanpassingen door te voeren op ecologisch vlak. Voorbeelden hiervan zijn ramen en deuren met een betere isolatie, groenere producten, verbeterde technologieën, enzovoort. Hierdoor kan Wako zijn verkoop en prestaties doen stijgen.

Toewijding en persoonlijke aanpak

De CEO’s en aandeelhouders van Wako, de broers Raynald en Patrick de Briey, vertellen over het project: “Er waren meerdere Corporate Finance-bedrijven in België waar we uit konden kiezen, maar Icafin was de beste keuze. Zij gaven ons een lange lijst met mogelijke investeerders en partners, waaronder Oraxys. Dat bedrijf heeft een grote interesse in milieuvriendelijke producten, wat hen de juiste partner voor ons maakt aangezien we een ecologische richting willen uitgaan. Didier Vercruysse, de oprichter en managing partner van Icafin, heeft ons project begeleid. Zijn grondige kennis van de markt, toewijding en persoonlijke aanpak hebben ervoor gezorgd dat elk aspect van het overnameproces aangenaam verlopen is.”